Om Sjöfartsbloggen

Under flera år har jag drivit en blogg om sjöfart, kort och gott Sjöfartsbloggen. Sedan starten i april 2007 har bloggen vuxit och fått många trogna besökare. Länge har bloggen haft runt 500 sjöfartsintresserade läsare per månad, men i början av 2011 hände något som gjorde att mina uppdateringar mer eller mindre dog ut. Det berodde inte på att jag tröttnat på att blogga om sjöfart eller att mitt intresse dött ut, snarare tvärt om. Jag kände att det format som bloggen hade inte passade längre.

Orsakerna till det är flera. Dels kände jag att mitt arbetsflöde med bildbearbetning, textskrivning och publicering var för tidskrävande. Under början av 2011 har jag helt enkelt inte haft tid att skriva inlägg med tillräckligt hög kvalitet. För att förenkla arbetet började jag fila på en ny layout för bloggen som dessutom har en annan funktionalitet. Det är det arbetet som har resulterat i Sjöfartsbloggen 2.0. Jag håller på att flytta över en hel del material från den gamla bloggen till den nya, men eftersom allt inte kommer att platsa finns den gamla bloggen fortfarande kvar på adressen www.sjofartsbloggen.se/gamla.

Denna version av bloggen är mer genomtänkt och ska ge ett mer seriöst intryck. Bilderna ska vara mer i fokus och det ska vara lättare att få överblick på innehållet. Därför har bloggen två ingångar, ett bildvisningsläge där varje inlägg visas med en huvudbild, rubrik och en kort ingress. Det andra läget är ett mer klassiskt bloggläge där inläggen radas upp vertikalt med en avlång huvudbild, rubrik och ingress. Dessutom håller jag på och arbetar fram en galleridel där man kan hitta bilder på alla fartyg som jag plåtat. Det arbetet kommer dock att ta tid och så här i den nya bloggens inledningsskede finns en del tekniska problem kvar att lösa med galleriet. En annan viktig orsak till att jag gjorde om bloggen beror på att jag är fotograferande journalist och har sjöfart som intresseområde. På så sätt blir bloggen en bra marknadsföringskanal för mig, både som journalist och fotograf.

Om du som läsare har frågor, undringar, tips på sådant du vill läsa om här eller bara vill ger respons, tveka inte att höra av dig till mig. Jag nås på adressen info (at) sjofartsbloggen.se

Trevlig läsning!
/Christopher Kullenberg Rothvall